БЛОГ
|

VPS або хмара - як вибрати найкращу хостингову технологію

Віддалене зберігання файлів з доступом через інтернет вигідно приватним та корпоративним користувачам. Важливо дізнатися про особливості кожного варіанту, вибрати відповідний тип послуги. Найпоширеніші технології – хмарний хостинг та віртуальні сервери. Вивчення тарифів порівняння хостингу допоможе забезпечити вашим інтернет-проектам оптимальні умови.

VPS проти хмари — порівняння популярних видів хостингу. Віртуальні сервери від української компанії =

Послуги VPS-хостингу

Для створення Virtual Private Server технічний пристрій ділять на окремі ізольовані ділянки для різних замовників. Кожен обліковий запис розпоряджається своєю часткою простору на диску, ОЗП, ЦП. Для VPS характеристики, отримані під час укладання договору з провайдером, залишаються незмінними. Орендарю виділяють певну тарифом кількість обчислювальних ресурсів.

Недорогий VPS-хостинг у всьому схожий на звичайний сервер. Користувач має повний контроль, він налаштовує правила безпеки, встановлює ПЗ, зберігає файли. Такі хостингові рішення заощаджують кошти. Споживачі отримують функції дорогої виділеної машини без витрат за її купівлю та зміст. Переваги VPS-хостингу:

  • IP-адреса для корпоративної електронної пошти;
  • просте використання після встановлення панелі керування;
  • масштабування при зміні тарифного плану;
  • стабільна робота завдяки ізоляції користувачів.

Це хороший ввибір хостингу для звичайного сайту. Технічні збої, раптове зростання трафіку впливають на працездатність обладнання. Під час оновлення співробітники ЦОД вручну додають обчислювальну потужність або диски.

Як влаштовано зберігання у хмарі

Розширювана гнучка хмара вільна від обмежень єдиного фізичного пристрою. Кожен прилад у кластері має свій набір завдань. Якщо один вийде з ладу, інші автоматично забезпечать безперебійну роботу. Дані розподілені за багатьма резервними сховищами. Хмарні сервіси гарантують постійний доступ, у тому числі при серйозних збоях.

Хмара одночасно запускає свої служби на багатьох серверах. Комплекс пристроїв, що надають пам'ять або дисковий простір, може знаходитися в одному або різних дата-центрах. Щоб почати використовувати технологію хмарних обчислень, зайдіть на https://hostiko.com.ua/. Безвідмовна робота, легке масштабування, висока продуктивність cloud-варіанту підходять:

  • для CRM-платформ;
  • мультимедійних майданчиків, потокового відео;
  • сайтів з високою відвідуваністю;
  • соціальних мереж;
  • систем аналізу великих обсягів даних;
  • великих онлайн-магазинів;
  • інструменти обміну файлами.

Панель керування дозволяє людям без технічної підготовки користуватися потрібними функціями. Відмінності між VPS та хмарним хостингом визначають вибір послуги для нового проекту. Захист від втрати даних – важлива частина безпеки веб-ресурсів. Орендарям доступне надійне зберігання, оперативне вилучення копій. Будь-коли клієнт може скористатися аварійним відновленням або резервним копіюванням.

Хмарний хостинг розроблений, щоб оптимізувати продуктивність. Така архітектура швидко обробляє інформацію за значного обсягу трафіку. Ці якості є важливими для бізнес-проектів з великим навантаженням, елементів критично значущої інфраструктури. Врахуйте, що з економії коштів компанії необхідно постійно контролювати використання ресурсів. Без моніторингу корисний інструмент перетвориться на проблему для бюджету.

VPS або хмара - хостингові технології для звичайних і високонавантажених проектів

Який варіант підійде вам

Власники сайтів віддають перевагу VPS або хмарі залежно від потреб. На продуктивність облікового запису в обох випадках не впливають інші сайти, розміщені поруч. Зробити грамотний вибір допоможе облік усіх потреб проекту та порівняльний аналіз можливостей хостингу.

Основна відмінність варіантів у інфраструктурі, що надає апаратні ресурси. Виділене обладнання працює завдяки підключенню до інтернету фізичної машини. Cloud-технологію з набору серверів вибирають, коли потрібно підвищити ефективність.

Можна об'єднати моделі, а не ставити VPS проти хмари. Можливості гнучкішого cloud-хостингу, розумне виділення резервів можуть стати частиною інфраструктури різних типів платформ. Іноді в одному тарифі поєднують плюси фізичної машини та розподілених технологій. Провайдери використовують цей спосіб для веб-хостингу, віртуальних, виділених серверів. Cloud VPS використовує переваги двох варіантів.

Хостингові технології віртуалізації — гарантія безпечного середовища, вони підходять для веб-проектів будь-якого масштабу. Клієнти цінують віртуальні VPS-сервери за доступність, керованість. Cloud server гарантує гнучкість, масштабованість. Зробити правильний вибір допоможе аналіз потреб та консультація з експертом «Хостико».