БЛОГ
|

Які є переваги у VPS і в чому полягають причини популярності

Вибір сервера потребує серйозного підходу. На ринку зараз є чимало вигідних пропозицій, але важливо вибрати ту, яку влаштовуватиме за всіма параметрами. Віртуальний сервер (VPS) набуває все більшого поширення. Він є хостинг, що імітує виділений сервер. Особливість полягає в тому, що на одному фізичному носії працює кілька ізольованих серверів.

Покупка VPS – доцільне рішення у тому випадку, коли віртуальний хостинг не задовольняє всі потреби користувача, а ресурсів повноцінного сервера буде надто багато. Давайте детальніше зупинимося на тому, які зараз існують різновиди VPS і як підібрати найбільш вигідне рішення для того чи іншого проекту.

У яких випадках потрібний сервер VPS

Сервер VPS необхідний, якщо користувач зацікавлений у встановленні програмного забезпечення. Встановлення своєї операційної системи або використання на сайті технологій на кшталт Node.js, Python, Ruby, Java не є можливим, оскільки в даному випадку висуваються більш високі вимоги. Для більш складних технологій підходить VPS-сервер. Він надає користувачам набагато більше можливостей.

Віртуальний хостинг ставить обмеження для користувачів. Ви не зможете розмістити на ньому велику кількість зображень, відео та аудіо. Якщо на початкових етапах розвитку проекту це не буде проблемою, то згодом вона дасться взнаки. У цьому випадку ви зможете оцінити переваги VPS. Якщо ви отримаєте обмеження, вони будуть пов'язані з обсягом ресурсів, передбачених у тарифному плані. При цьому безпека VPS на найвищому рівні.

Віртуальний хостинг дозволяє змінювати обмежену кількість налаштувань. Віддавши перевагу VPS, ви отримаєте root-доступ. Обмежень із налаштувань практично немає. Ви матимете можливість:

  • проводити редагування системних правил;
  • вносити корективи до роботи веб-сервера;
  • коригувати функціонування фаєрволу.

Особливості VPS такі, що користувачі отримують набагато більше можливостей. Якщо говорити про віртуальний хостинг, то в цьому випадку всі ресурси спільні, крім тих, що знаходяться на жорсткому диску. Тому можна зіткнутися з проблемою повільного завантаження сайту. Чим більше ресурсів використовується, тим нижчою буде швидкість. Незважаючи на те, що провайдер намагається запобігати подібним ситуаціям, все одно вони нерідко відбуваються. Якщо ви віддасте перевагу VPS, можете розраховувати на високу продуктивність.

Переваги та особливості VPS

Характеристики VPS переважно позитивні. З цієї причини таке рішення має великий попит. Можна вибрати сервер, який функціонує за схемою контейнерної віртуалізації. Насамперед слід відзначити його високу продуктивність.

Друга перевага полягає у можливості використання додаткової оперативної пам'яті. Якщо обсягу оперативної пам'яті, передбаченого тарифом недостатньо, то є можливість тимчасового користування невеликими резервами.

Зміна ресурсів можлива без необхідності перезавантаження сервера. Вам не потрібно буде вимикати VPS, якщо потрібно:

  • збільшити обсяг оперативної пам'яті;
  • наростити процесорну потужність;
  • збільшити обсяг жорсткого диска.

Керування VPS відрізняється простотою. Тут грамотно продумана серверна архітектура, яка полегшує вирішення різноманітних завдань. Якщо вас цікавить оренда VPS, отримати детальну інформацію з цього приводу можна на головній сторінці https://hostiko.com.ua/. Фахівці дадуть відповіді на всі питання, нададуть докладні консультації. Налаштування VPS буде здійснено на високому рівні якості. Оцінивши переваги VPS, можете приступати до підбору відповідного для себе варіанта.

Критерії при виборі

При виборі VPS враховуйте ресурси. Оперативність функціонування проекту залежить від цього, який процесорної потужністю має віртуальний виділений сервер, обсягу його оперативної пам'яті. За наявності запущеного проекту визначитись простіше. Вам потрібно буде вивчити поточну статистику ресурсу. Якщо ви плануєте запустити сайт, то обсяг ресурсів потрібно розраховувати.

Зверніть увагу на обсяг трафіку, який пропонує провайдер. Його витрачання відбувається під час завантаження чи завантаження інформації на сервер. У разі швидкого витрачання трафіку може знизитися пропускна здатність VPS.

Ще один важливий момент – підтримка провайдера. Особливо вона потрібна новачкам. Деякі моменти вирішуються лише за допомогою представників технічної підтримки. Це стосується внесення коригувань до ресурсів на VPS, збоїв у роботі. Технічна підтримка має швидко реагувати на звернення. У багатьох випадках цей момент дуже важливий.

Для оренди VPS вибирайте послуги провайдерів, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають бездоганну репутацію, тривалий час працюють на ринку. Вони мають пропонувати різні тарифні плани. Це дозволить вибрати послугу, яка буде відповідати вашим фінансовим можливостям.