БЛОГ
|

Які дії потрібно вжити для перенесення сайту на VPS

Віртуальний виділений сервер VPS набув широкого поширення. Йому віддають перевагу багато користувачів через численні переваги. Оренда VPS-сервера надає можливість користуватися серверними потужностями на віддаленій основі. Вам не потрібно буде для цього будинку чи в офісі встановлювати будь-яке обладнання. Відсутня необхідність оновлення програмного забезпечення та найму системного обладнання. За це відповідає провайдер, до якого ви звертаєтеся за послугою.

Коли потрібно перенести сайт на VPS

На даний момент актуальним є питання щодо того, коли потрібне перенесення сайту на VPS. Розглянемо кілька випадків. Зміна хостингу - необхідний захід, якщо відвідуваність вашого сайту стрімко збільшується. Якщо кількість відвідувачів на добу перевищує 1000 користувачів або все йде до цього, вам не вистачить потужностей існуючого хостингу. Виділених ресурсів на обробку даних буде недостатньо.

Про перенесення сайту на VPS варто замислитись, якщо ви хочете впровадити у сайт складні скрипти. Як правило, вони потребують багато ресурсів. Прикладом ситуації, коли потрібне перенесення на VPS є необхідність додавання до інтернет-магазину великої кількості товарів.

Подумати про оренду VPS варто, якщо ваш проект потребує додаткового програмного забезпечення, встановлення якого можливе за наявності root-доступу до сервера. Це стосується і тих випадків, коли програмне забезпечення не можна встановити на сервері хостингу, який ви зараз орендуєте. Наприклад, сервіс Memcached висуває серйозні вимоги до оперативної пам'яті. Він недоступний на віртуальному хостингу, оскільки сервер зазнає великого навантаження, яке не зможе витримати.

Слід зазначити, що міграція сайту на сервер VPS – необхідний захід при неправильному розподілі ресурсів. В результаті повільно працюватиме не тільки ваш інтернет-проект, але й інші сайти, розміщені на віртуальному хостингу. Неприємні ситуації відбуваються через спам-розсилок «сусідів». Через це можуть постраждати усі сайти сервера. Провайдер може встановлювати певні обмеження. Вони стосуються кількості доменів, що надсилаються листів, файлів. Якщо вас не влаштовують умови, варто подумати про перенесення на сервер VPS. Для отримання детальної інформації з цього приводу можна звернутися на сайт https://hostiko.com.ua/. Тут ви знайдете багато корисної інформації.

На які моменти варто звернути увагу під час перенесення сайту

Насамперед ви повинні вибрати надійного провайдера. Звертайте увагу на такі моменти:

  • репутація та тривалість роботи на ринку;
  • місце розміщення фізичного сервера;
  • вартість послуг, тарифні плани.

Перехід на VPS не викликає труднощів, якщо ви заздалегідь ознайомитеся з особливостями процедури. Після замовлення послуги хостинг-провайдер має надіслати на вашу пошту листа. У цьому випадку надаються докладні рекомендації та основні налаштування. Вивчивши посібник з VPS, ви зможете досить швидко і легко здійснити перенесення даних.

У більшості випадків потрібно зберегти на комп'ютері файли сайту та базу даних. Далі потрібно зареєструвати нового користувача. З інформацією про користувача зв'язуються IP-сайти, домен. Інструкція з VPS містить докладні відомості з цього приводу.

Наступним кроком стане створення бази даних. Для цього потрібно прив'язати до неї нового користувача БД. Не плутайте це з користувачем, якого ви зареєстрували до цього. Далі потрібно буде вигадати пароль. Міграція на VPS передбачає подальший імпорт бази даних старого інтернет-проекту до нової. Останнім вам кроком стане завантаження файлів сайту на сервер.

Перенесення проекту на VPS значно розширює можливості. Ви отримаєте такі переваги:

  • безперебійна робота сайту;
  • можливість завантажувати на інтернет-проект велику кількість контенту;
  • можливість використання відповідної операційної системи.

Якщо не можете впоратися з перенесенням сайту самостійно, варто звернутися до служби технічної підтримки обраного вами провайдера. Вам нададуть покрокову інструкцію, коригуватимуть усі ваші дії.